Spirituella medium och andlig källkritik

Man bör inte ta allt man får höra för sanning. Oftast har folk något bakomliggande motiv, ett syfte de vill uppnå, när de påstår saker eller berättar om något. Det här fattar nog de flesta rent instinktivt.

Andliga Medium

Man bör inte ta allt man får höra för sanning. Oftast har folk något bakomliggande motiv, ett syfte de vill uppnå, när de påstår saker eller berättar om något. Det här fattar nog de flesta (utom när det gäller historieskrivning som vi diskuterat i tidigare texter här…) rent instinktivt. Eller hur, du köper ju inte allt en försäljare säger till dig rakt av utan du inser snarare att han eller hon har klara fördelar att vinna på att framställa de produkter eller tjänster han eller hon säljer som bättre än alla andra även fast de inte nödvändigtvis är det. På samma sätt bör (och har får vi hoppas) spiritiska spådamer (som de fantastiska sierskorna på exempelvis spådom24.se) och andra som har förmågan att kommunicera med andevärlden inse att övernaturliga väsen och själar som passerat över till andra sidan inte nödvändigtvis blir mer sanningsenliga när de är döda. Den som var en lögnare i vår värld kommer sannolikt att fara med osanning även när han eller hon lämnat sin fysiska kropp. När Bill Clinton dör kommer sannolikt en mängd andar få höra uttalanden i stil med; I did not have sex with that spirit. Jag tvivlar inte ett sekund på det.

Det här mannen är främst känd för sin flexibla hållning till sanningen. Sannolikt kommer han inte bli mindre lögnaktig i efterlivet.

Det här mannen är främst känd för sin flexibla hållning till sanningen. Sannolikt kommer han inte bli mindre lögnaktig i efterlivet.

 

Andlig källkritik

Hur som helst. När du kontaktar ett spirituellt medium bör du därför försäkra dig om att denne begriper sig på grundläggande andlig källkritik. Annars kan det mycket väl hända att den du får på tråden är en lögnare. Säg att du vill kontakta en sedan länge avliden släkting men istället är det en helt annan ande som dyker upp fast den påstår att den är din släkting. Vi skulle kunna tänka oss att istället för din morfar eller vem det nu är du vill prata med så dyker Axel von Fersen upp och påstår sig vara din morfar. Nu skulle det säkert gå att avslöja en lögnaktig von Fersen eftersom han sannolikt skulle slänga sig med typisk överklassjargong a la 1600-tal. Skulle det hända räcker de i allmänhet med att man säger till på skarpen: “Nej, von Fersen. Fy! Stör inte vår seans.” Eller något i den stilen borde räcka för att han ska sluta upp med dumheterna. Men ändå, var vaksam. Allt är inte vad det synes vara. Och vad du än gör, börja inte dividera med von Fersen. Då blir du aldrig av med honom och han säkerligen tjata hål i huvudet på dig om flera hundra år gamla militärgrejer, att han minsann legat med Marie Antionette (flera gånger) och andra helt fantastiskt ointressanta saker.

Axel von Fersens ande har ett enormt bekräftelsebehov är känd för att våldgästa spirituella seanser och utge sig för att vara andra personer.

Axel von Fersens ande har ett enormt bekräftelsebehov och är sedan länge ökänd för att våldgästa spirituella seanser och utge sig för att vara andra personer.

 

Här kan du läsa mer om att spå och förutse framtiden

 

Gå tillbaka

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *